Καθίστε Αναπαυτικά & Διαβάστε

Για το εστιατόριό μας

Από το 1998 και πίσω...

Εστιατόριο "Μπουράκης"

Η ιστορία της οικογενειακής επιχείρησης Μπουράκη πάει πίσω στα τέλη του 19ου αιώνα. Ο Γιώργος Μπουράκης κληρονόμησε το παραδοσιακό καφενείο - παντοπωλείο από τον πατέρα του Αντρέα το 1996 και αποφάσισε να ανακαινίσει το κτίριο και να συνεχίσει ο ίδιος και η οικογένεια του την επιχείρηση. Σεβόμενος την οικογενειακή παράδοση και παραμένοντας πιστός στις αρχές της κρητικής φιλοξενίας με τις οποίες είχε γαλουχηθεί, αυτός και η γυναίκα του Μαρία, άνοιξαν τις πόρτες του εδεσματοπωλείο πλέον, "Μπουράκης" στις 5 Σεπτεμβρίου 1998. Φίλοι και γνωστοί, αλλά και παλιοί πελάτες, αγκάλιασαν αμέσως αυτή τους την προσπάθεια και παραμένουν πιστοί θαμώνες μέχρι και σήμερα .
Στηριζόμενοι στην αφθονία και την εποχικότητα των υλικών της ελληνικής γης, σε ντόπιους παραγωγούς και σε προμηθευτές που μοιράζονται τις ίδιες αξίες καταφέρνουν εδώ και χρόνια να μαγειρεύουν με εξαιρετικές πρώτες ύλες από το μηδέν, και να μοιράζονται με τους πελάτες τους αυτό που σημαίνει για τους ίδιους μαγειρική και εστίαση, δηλαδή χαρά! Η χαρά της δημιουργίας και το χαμόγελο που σου δημιουργεί η απόλαυση.
Η Μαρία και η ομάδα της στην κουζίνα επιμελούνται καθημερινά το μενού και έχουν να σας προτείνουν κάθε φορά και κάτι νέο.
Θα βρείτε ακόμα μία ενημερωμένη λίστα εμφιαλωμένων κρασιών, με έμφαση στον ελληνικό και κρητικό αμπελώνα, η οποία εμπλουτίζεται συνεχώς, προτάσεις σε ποιοτικό χύμα κρασί επώνυμων οινοποιείων, τοπικές μπύρες και μενού με επιδόρπια που αφήνουν άφωνους ακόμα και τους πιο απαιτητικούς λάτρεις των γλυκών.
Το εστιατόριο βρίσκεται στην περιοχή των Κουνουπιδιανών, μόλις 7 χιλιόμετρα από το παλιό λιμάνι και το κέντρο των Χανίων, πολύ κοντα σε διάσημες παραλίες του νομού, όπως τα Σειτάν Λιμάνια και η παραλία του Σταυρού αλλά και σε απόσταση αναπνοής από το διεθνές αερολιμένα "Ιωάννης Δασκαλογιάννης" και το λιμάνι της Σούδας. Τέλος, έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετήσει στις δύο εσωτερικές του αίθουσες 120 άτομα και στην αυλή του έως 140 άτομα, γεγονός που το καθιστά κατάλληλο και για κάθε είδους μικρή εκδήλωση.

Φρέσκες Πρώτες Ύλες
Σε συνεργασία με ντόπιους παραγωγούς και τους προμηθευτές μας φροντίζουμε τα υλικά με τα οποία μαγειρεύουμε να είναι πάντα φρέσκα και ότι καλύτερο έχει να μας δώσει η ελληνική γη.
Ζεστή Ατμόσφαιρα
Τις κρύες μέρες του χρόνου ελάτε να απολαύσετε το φαγητό σας δίπλα στο τζάκι σε ένα χώρο δημιουργημένο με μεράκι, από πέτρα, ξύλο και φυσητό γυαλί. Μόλις ο καιρός ζεστάνει καθίστε κάτω από την κληματαριά ή στο αίθριο κι αφεθείτε στην κρητική φιλοξενία!
Επιλεγμένα Κρασιά
Η λίστα των κρασιών μας ανανεώνεται συνεχώς με στόχο να σας προσφέρουμε μία ολοκληρωμένη γαστρονομική εμπειρία. Από επιλεγμένα κτήματα σε όλη την Ελλάδα, διάσημους, πρωτοπόρους αλλά και μικρούς οινοποιούς φέρνουμε το μοναδικό ελληνικό αμπελώνα στο τραπέζι σας.